Shutter Island – Impresionant!

„ce e mai rau? sa traiesti ca un monstru… sau sa mori ca un om cumsecade?”

„stii cata durere patrunde in corp? nu are nimic de-a face cu carnea. creierul controleaza durerea. creierul controleaza teama, empatia, somnul, furia, foamea, totul. daca l-ai putea controla? sa recreezi un om ca sa nu simta durerea. sau dragostea. sau simpatia. un om care nu poate fi interogat pentru ca nu are amintiri”

„dumnezeu iubeste violenta. altfel de ce ar fi asa de multa? suntem nebuni. asa suntem. platim razboaie, ardem sacrificii, jefuim si pradam si sfasiem carnea fratilor nostri. de ce? pentru ca dumnezeu ne-a dat violenta sa o suportam in onoarea sa. am crezut ca dumnezeu ne-a dat legile morale. nu mai sunt legi morale asa pure ca furtuna asta. nu mai e lege deloc. nu mai e decat asta: violenta mea o poate invinge pe a ta? esti violent pe masura ce ei vin. am stat intre tine si mancare si ai aruncat cu pietre incercand sa-mi iei mancarea”

„era genul de pacienti cu care aveam de-a face. incatusati si lasati in propria murdarie. erau batuti, ca si cum sangele ar fi putut scoate nebunia. Le faceam gauri in creieri, ii scufundam in apa inghetata pana-si pierdeau cunostinta sau chiar se inecau. acum incercam sa-i vindecam, sa-i tratam. si daca astea esueaza, cel putin le oferim masuri de incredere in viata si calm. astia sunt cu totii”

Un răspuns sa “Shutter Island – Impresionant!”

  1. […] Shutter Island – Impresionant! Fri Sep 03, 2010 9:20 am   “ce e mai rau? sa traiesti ca un monstru… sau sa mori ca un om cumsecade?” “stii cata durere patrunde in corp? nu are nimic de-a face cu carnea. creierul controleaza durerea. creierul controleaza teama, empatia, somnul, furia, foamea, totul. daca l-ai putea controla? sa recreezi un om ca sa nu simta durerea. sau […] […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: