Adio, Mada!

Am intuit inca din prima zi de dupa tragedia Madalinei Manole unde se opreste firescul unui astfel de sfarsit dureros. Madalina, un monument de bun simt si talent, traia prin muzica sa. Traia intr-o credinta a binelui si a unei lumi mai bune. Care, nu e nici o noutate, n-o merita. Imaginea ei nu poate ramane aceea a unei nebune neintelese, a unei mame ce si-a abandonat peste noapte copilul, a unei artiste neadaptate vremurilor, a unei uratenii insuportabile. Ea nu a fost o invinsa, iar gestul ei nu trebuie condamnat. Am admirat-o pentru tot ce a facut si sunt convins ca a fost impinsa sa recurga la un asa deznodamant.

Cunoscand un caz relativ asemanator in realitatea mea de zi cu zi, si punand cap la cap detaliile despre ceea ce s-a intamplat cu Madalina, pot spune ca apropiatii ei, in frunte cu sotul sau, un Puiu atat de alunecos, s-ar face vinovati moral pentru moartea ei. Pacat ca la noi, la romani, organele de ancheta se antepronunta, clasand cazul cu sinucidere dupa nici cateva ore de la constatarea decesului, fara a ancheta serios in prealabil toate circumstantele, fara a astepta rezultatele IML-ului, etc. Pacat ca la noi, la romani, codul penal nu prevede condamnarea fara echivoc a vinovatiei morale, a instigarii la sinucidere sau crima, si pacat ca la noi, la romani, torturarea psihica a cuiva nu e sanctionata nici macar la nivel de principiu, ba chiar vinovatii pot ramane, ca bonus, si cu o mostenire consistenta, adunata dupa o munca de o viata a unui artist.

Sunt revoltat pentru ca mi se confirma sistematic anumite supozitii in timp ce cartile sunt deja facute, si pentru ca cei ce puteau si chiar erau obligati sa faca tot posibilul sa previna asa ceva, se balacaresc in mass-media sau pur si simplu asteapta cuminti profitul, intr-o aroganta liniste. Asta in loc sa caute un adevar care ne doare pe toti, un adevar care i-ar incrimina chiar si intre doua respiratii. Ca un mic exemplu, nu o recunosc pe Madalina Manole in acea crucificata Anca Magdalena Mircea.

P.S: Sper sa se faca lumina in acest caz, si cei vinovati (aceia fara de care timp de 41-42 de ani Madalina nu avea astfel de depresii) sa plateasca! Tot aici, recomand citirea urmatorului blog: http://angelina2803.blogspot.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: