Place – Nu place 1-2


Nu mi-a placut … ca de atatea ori cand incercam sa ascult o amarata de melodie la radio, din 6 posturi de radio, pe nici unul nu gaseam vreun clinchet de mandolina, chit ca ar fi fost hip, hop, tra sau la pe ritmuri de bla bla. Mai ales dimineata, e crima. Toti se gasesc sa maraie cate ceva si ce-i mai rau e ca se chiar cred interesanti. Asa de mult ca intrerup pana si rarele melodii pe care le dau pe la jumatea lor, cand ti-e lumea mai draga. Aceleasi mondenitati din aceleasi surse, presarate cu opinii proprii si personale, cu hlizeli si tot tacamul. Cand nu vorbesc ei, e publicitate. Cand nu, e horoscop, prietenul meu. Cand nu, dau iar jumate de melodie. Si tot asa. Si-am zis gata. Enough. De aia mi-am luat modulator fm cu mp3 player, bucura-m-as cu norma intreaga de el!

Mi-a placut… in catedrala catolica din Iasi. Am fost a doua oara, ieri, la o cununie religioasa acolo. E absolut impresionant. Confort 4 stele. Aerul e mai mult decat respirabil, loc suficient unde sa stai, arhitectura cu bun gust, orga si corul de milioane, toata atmosfera e relaxanta si inaltatoare totodata. Cu alte cuvinte mergi cu drag acolo, si descoperi o alta viziune asupra modului in care il poti iubi pe Dumnezeu si pe aproapele tau, poti accepta ca acelasi Dumnezeu poate fi mai degajat, mai discret si mai deschis intr-un altfel de mediu. Ma abtin de la comparatii, insa putem macar respecta o alta religie. Pentru ca inainte de a fi ortodox, sunt crestin. Ave!

Nu mi-a placut… ca dupa o zi in care pugilistul Lucian Bute si-a aparat centura aurita in fata intregii lumi, ca dupa o zi in care handbalistele de la Oltchim s-au calificat in finala Champions League, stirile tv incep la fel. Cu Jiji si Steaua. „Steaua a pierdut aseara cu 5-1”, „Gigi Becali a declarat ca…” Si cum sa nu-ti sara hreanul din mustar cand primesti replici de genul „asta vrea lumea, asta face audienta”? Pai mai fratilor, ne-o meritam! Mai dati-ne, va rugam!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: