Ceva de zis


Ca politica s-a bagat peste tot la noi, asta se stie. Da, bine, nu chiar peste tot, asa e. Chiar unde trebuia nu a fost bagata. Am ajuns sa ne gandim de n ori inainte de-a imbraca o haina rosie, portocalie sau galbena, sa nu dea de banuit. Altfel, fluxul angajatilor e perpetuu, doar mancam economie de piata de tzh’shpe ani. Ca sunt impotriva imixtiunii politichiei in ale obshtescului, si asta se stie. Dar putine mi se par mai date naibii decat lipsa asumarii responsabilitatii. Un fel de lasa-ma sa te las, sau varianta clasica in care timpu trece, leafa merge si noi cu drag ne facem ca muncim. Cazul in care unii se dau cu capul de ce apuca in cautarea unui job si altii imbracati in ce culoare e la moda stau si o bat in acelasi cap si iau ‘salarii nesimtite’ pt asta. Ca unii tzipa, altii miauna, unii latra, altii schiauna, se stie. Deh, animale suntem cu totii la baza. Dar vreau eficientza, vreau raspundere, acum, fara sa trantesc telefonul. D’aia zic jos palaria pentru presedintele rus Andrei Medvedev care, dupa esecul echipei Rusiei la Jocurile Olimpice de Iarna de la Vancouver 2010 (abia locul 6 in clasamentul general pe medalii !!) a zis zilele astea: „cei care au fost responsabili cu pregatirea JO sa demisioneze! daca nu o vor face, ii vom ajuta”. Imixtiune? Nu, doar atitudine. Se stie.

2 răspunsuri sa “Ceva de zis”

  1. Cu totii am avea ceva de zis, insa cine ne baga totusi in…seama? In politica se stie: cine prinde un loc la „ciolan” trage cu dintii de el si nu risca sa faca ceva pentru prostime daca acel ceva i-ar deranja pe altii (si-acum in vin in minte cuvintele alea celebre din Lapusneanu, „Prosti, dar multi” insa mi-e greu sa cred ca se va schimba ceva in Romania in viitorul apropiat). Crezi ca stiu politicienii nostri ce inseamna asumarea responsabilitatii din moment ce in campaniile electorale ar lua cu brio primul loc la actorie pentru interpretarea rolurilor de mincinosi?! Locuri de munca pt. tineri, case pt. tinerii casatoriti, pensii mai mari, relansarea x-ului domeniu, de cate ori ai auzit asta de la cei care ne conduc? Ei au alte probleme acum, de exemplu cum sa-si termine mai repede „casutele” de vacanta sau sa mai argoniseasca ceva inainte sa le ia altii locul la putere. Vrei raspundere? vrei eficienta? ma faci sa rad 🙂 de la cine?!
    Cat despre presedintele rus, bravo lui, tocmai ce ziceai de asumarea raspunderii, insa se stie ca altfel stau lucrurile acolo (insa nu neaparat in bine, din punctul meu de vedere).
    Si da, in fond, animale suntem cu totii la baza, numai ca unii dintre noi au pastrat mai mult din aceasta latura.

  2. Ioana-Maria Says:

    vezi ca azi e joi „ziua flacarii violet” :)) daca ai ceva violet pe tine, e pt. ca te uiti la politica si inveti din ea 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: