Povestea porcului. A presei, pardon.

Ca o reactie a ULTIMULUI post scris de PRIMUL reprezentant al imperiului ciutacesc (http://www.ciutacu.ro/articol/hai-sa-facem-reforma-presei-pe-net), mi-am amintit ca aveam si eu un dinte (ascutit ca mintea celui pomenit mai sus) impotriva presei contemporane. Am si eu cateva nemultumiri/cauze in sensul asta interzis, al unei prese (mass-MEDII MINIME) varza. Si fucK K la Oscar, iata nominalizarile: 

1) teoria ‘tata lor’ sau maharu’ cu banu’. patronu’ ziarului pompeaza malaiu’ si vrea sa scrii ce are el pe CRBL. nu vrei, n-ai chef, te reorientezi. stau alti fomisti la rand.
2) legea ‘intra cine vrea, iese cine poate’ (pentru obsedati: nu-i bine oricum ai lua-o). sunt angajati (cazuri concrete) indivizi a caror pozitie (e pe bune, fara prostii) fata de jurnalism e ca picioarele unei tanti rupta-n… coate si sparta-n … buzunare. n-au nici o treaba cu tarashenia. deh, important e sa ai cap (nu conteaza unde), sa iasa banu’. scopul scuza mijloacele. si-atunci ce pretentii sa ai la calitatea continutului sau la gramatica folosita de ex.?
3) deontologia presei normale:  informatia se verifica din cel putin 2 surse inainte de a fi publicata. azi, la noi, nici ala care scrie nu crede. de unde nu-i, nici ‘al de sus cu coronitza’ nu cere. sau my case: ti se modifica articolul la 180 grade, functie de cine-i vizat.
4) variatiuni pe aceeasi tema (S de la dolar) care prinde (S S S): seeex, scandal, senzationescu. vrei altceva, esti comunist. nu esti? ba esti.
5) pestele de la cap (faci ce faci si tot la cap se ajunge) se impute. daca aia mari (care vorbesc frumos si apare stampila langa semnatura lor) fac asa urat, noi sa facem pipi contra vantului? nope, ca nu suntem prosti.
6) promovarea in exces a nonvalorilor. uauuu, suna frumos pana cand le pui microfonul in gura. cand tu ca pute(re) in stat ce ar trebui sa fii te lingusesti pe langa ei ca sa ai ce scrie, cu aceleasi „ce parere aveti despre”, „ala a zis asa despre dvs, dvs ce ziceti despre asta”, etc. atunci n-ai dupa ce face reforma, nu mai zic de baut apa.

Creanga zicea in PP ca „… hirca de baba era scroafa cu purceii din bulhac…, care, prin dracariile ei, prefacuse atunci pe stapinu-sau, Fat-Frumos, in purcelul ogirjit, rapciugos si rapanos … ca sa ieie pe urma vreo fata de-a ei” . Scroafe cu purcei sunt destui azi si ii stim, doar ca presa (Fat-Frumos in mod normal) risca sa ramana purcelul ala ogirjit, rapciugos si rapanos daca nu se schimba nimic…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: