Cand coincidenta e nominalizarea consolarii…

1) cand dumnezeu nu mai gaseste vreo explicatie, inventeaza stopul cardio-respirator. consolare…?

2) cand in merchandising primeaza regula celor 5R (the Right product, the Right quantity, the Right place, the Right time, the Right price), in sharlatanie primeaza regula celor 5P (perfidie, perversitate, prefacatorie, ploconeala, penibilitate). nominalizare…?

3) cand ne vom intreba iar si iar „de ce”, la orice nivel, sa ne gandim ca simboluri ca mitropolia, teatrul national, gara, aeroportul, spitalul, pasajul subteran, etc, sunt pe butuci si schele de ani de zile, in timp ce peste noapte au aparut zeci de filiale de banci si alte asemenea. coincidenta…?

4) cand e trendy sa fii cool, e marfa sa fii emo, cele mai ravnite meserii devin modelingul, mixajul, make-up-ul, caut definitia kitsch-ului in dex: termen folosit pt a desemna arta de prost gust, obiect decorativ, reproducere sau copiere pe scara industriala a unor opere, multiplicate si valorificate comercial, pseudocalitate, etc. incotro…?

5) cand nu mai am ce scrie, scriu o poezie, veche si tarzie, cum imi place mie: teatru (alex palade): calcam pe tigai innegrite de fum/ talang plescaia si lumea in drum/ cica sssst, taceti, ca trece-un nebun/ dar eu ma simteam fireste, oricum…/  de foame, descult sau bezmetic ce-o fi/ nu mai eram cum credeau ca ar sti/ si ce se holbau! bunei, catei si copii/ talang defilam si ma uitam ca sa vii/…  un colb de praf lasam dupa mine/ copitele-mi vorbeau placut despre tine/ talang se scurgea inima-n vine/ forfoteai si zvacneai, te-aprindeai de rusine/… talang te-am rapus si ce fericire/ si nimeni eram si cata uimire/ cum te-am cerut de sotie-n nestire/ cica sssst, aplaudati! e arta-n iubire…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: